De Wilde Roos: Praktijk voor Yoga, Ayurveda en Auroreading

Home
Ayurveda
AurareadingEerste consultCoachingVoedingsadvies Massage Yoga & meditatie klankmeditatie WorkshopContact met de Wilde RoosLinksDe Wilde Roos: Praktijk voor Yoga, Ayurveda en Auroreading

Boeken van Klaas-Jan van Velzen

Als je je adres mailt en het bedrag overmaakt op rekeningnummer NL47INGB0007989355 tnv de Wilde Roos te Soest, dan wordt het boek naar je opgestuurd. Bij afname van 5 of meer exemplaren van hetzelfde boek is in overleg een kleine korting mogelijk.

Ochtendwandeling met Aurora, de dageraad als spirituele inspiratie

'Als ik ’s morgens vroeg buiten kom, is het alsof ik in een nieuwe wereld stap. Het licht is zacht en stil. De nieuwe dag is nog oningevuld en onbezoedeld. Alles wordt wakker in een eigen natuurlijk ritme, wat het veilige gevoel geeft dat alles mag zijn zoals het is. Het geeft mij een heel bijzonder gevoel. Ik voel me welkom en deelgenoot van de natuur. Alsof ik de ruimte ervaar waarin alles uitdrukking is van hetzelfde ademende leven. Deze magische sfeer, die ik Aurora noem, is zo sterk aanwezig dat je zelf makkelijk net zo ongerept raakt als de dageraad zelf. Dit boekje nodigt uit om de puurheid die je ervaart al meer ruimte te geven in jezelf en in het leven van alle dag.’

Prijs: € 15,00 (incl. verzendkosten)

NB. Het boekje is als bonustip toegevoegd aan de Top 10 van beste boeken over wandelen.


Meditatie en het Zelfgenezend vermogen - In het midden van de stroom

De diepgaande betekenis die meditatie voor de gezondheid kan hebben, begint steeds meer door te dringen tot de westerse geneeskunst. In de Indiase gezondheidsleer, de Ayurveda, is dit altijd al vanzelfsprekend geweest. In dit boek wordt uitgelegd hoe regelmatig mediteren steeds meer innerlijke ruimte creëert voor de zelfgenezende krachten van lichaam en geest. Door mediteren ontstaat een zodanige verandering van je verhouding met het bestaan dat de natuurlijke intelligentie van het leven de kans krijgt om zich vrijer te manifesteren. Je wordt dan minder beperkt door je vaste overlevingspatronen.

Het concept van het zelfgenezend vermogen is voor een belangrijk deel gebaseerd op de yogasutra's van Patanjali, en de Ayurveda. Het boek is daarom een rijke bron van informatie en inspiratie voor iedereen die mediteert of yoga beoefent en voor alle meditatie- en yogadocenten.

Prijs: € 22,50 (incl. verzendkosten)


Klankmeditatie

Je eigen klank maakt het meest eigene in je wakker. Als je luistert naar de klank van je stem en de vibratie ervan in je lichaam ervaart, dan ben je als vanzelf geconcentreerd en word je adem rustiger. Steeds als de klank wegebt kom je op natuurlijke wijze even in de stille ruimte van alleen maar Zijn. De neiging van het denken om deze ervaring te verstoren, kun je met iedere uitademing weer op laten lossen in een klank. Na enige tijd wordt het innerlijk contact sterker dan je denken en wordt het moeiteloos stil. In Klankmeditatie worden methodieken uit de Nada Yoga (de yoga van de klank) aangereikt, om dit in wezen eenvoudige proces in jezelf te ervaren. In de stilte na het ervaren van je eigen klank openbaart zich je diepste essentie.

Prijs: € 15,50 (incl. verzendkosten)


Yoga & Chakra's

Harmonie in aandacht en energie - Wat je aandacht geeft groeit!
In Yoga & Chakra's wordt dit fundamentele gegeven uitgewerkt en vertaald naar de concrete yogapraktijk. Eerst wordt systematisch beschreven welke aspecten in de uitvoering van een yogahouding van wezenlijk belang zijn. Vervolgens wordt de relatie tussen de yogahoudingen en de levensenergie geanalyseerd. Stap voor stap wordt duidelijk gemaakt hoe de verschillende chakra-energieŽn met behulp van de yogahoudingen kunnen worden geactiveerd. Uiteindelijk wordt de innerlijke houding van waaruit de yogahoudingen echt betekenis krijgen, voelbaar.
De kracht van dit boek is dat de spirituele kern van yoga op praktische wijze toegankelijk wordt gemaakt. De lezer wordt ingevoerd in belangrijke thema's van de yogabeoefening, onder andere: de samenhang tussen aandacht en energie, de adem, psychosomatiek, het harmoniseren van het eigen energieveld, chakra-psychologie, verstilling en eenheidsbeleving. Door middel van vele praktische oefeningen worden de thema's direct vertaald in een levende ervaring. Door inzicht in deze achtergronden zal de eigen yogabeleving zich op natuurlijke wijze verdiepen.
Het boek is een aanrader voor iedere geÔnteresseerde in yoga of chakra's en zal menig yogaleraar inspireren.

Prijs: € 23,50 (incl. verzendkosten)


Holistische psychotherapie

Op dit moment niet leverbaar. Bij gebleken belangstelling komt er een herdruk.


 

Ayurvedische ochtendwandeling

Op dit moment niet leverbaar. Bij gebleken belangstelling komt er een herdruk.

NB. In 2021 stond dit boekje nummer 1 in de Top 10 van beste boeken over Ademhaling.


 

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††  [naar Boven]